Wie komt er bij U op de koffie in de Adventstijd?

De Kerken in Valkenswaard organiseren weer een  “Levende Adventskalender”

Openhuis tijdens de adventstijd!

Van Brabant wordt altijd gezegd, dat het leven er goed en gezellig is. Dit mag dan waar zijn, maar in de donkere dagen voor Kerst, tijdens de vier Adventsweken in december is het niet voor iedereen een goede en gezellige tijd. Mede daarom organiseren  de Kerken van Valkenswaard, die een-open-kerk-zijn hoog in haar vaandel hebben,  in de Adventstijd elke doordeweekse-dag een open huis.

Hoe dit in zijn werk gaat kunt u hieronder lezen.

Van 29 november tot en met 22 december  – proberen we van maandag t/m zaterdag ergens in Valkenswaard/Dommelen een ochtend of een middag een adres te hebben waar men welkom is voor een kopje koffie/thee en een praatje.

Op zondag is er gelegenheid in de Ontmoetingskerk koffie te drinken van 11.00- 12.30 u.

Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. De laag – drempelige ontmoeting staat voorop. Het is voor iedereen, jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk, alleen of samen.  De insteek is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De levende Adventskalender hebben we in 2018 alleen met de Protestantse Kerk gedaan, daarna samen met de Katholieke Kerk en Baptisten gemeente in /2019/2020  dat was een groot succes! We hebben goede hoop dat het gezamenlijke initiatief ook dit jaar nog meer mensen blij zal maken, maar we kunnen het niet alleen.

Daarvoor hebben we u hulp nodig!

We zijn op zoek naar mensen in Valkenswaard of ook in Dommelen, die bereid zijn om in de maand december een ochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur of een middag van 14.30  uur tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Er wordt per dag één morgen en/of middag gepland, u kunt zelf aangeven op welke dag en of u in de morgen of middag mensen wilt ontvangen, u mag zich voor meerdere dagen opgeven.

Hoe is de werkwijze

De adventstijd loopt van maandag 29 november tot Woensdag 22 december, U geeft zich op om op een door u aangegeven doordeweekse dag mensen te willen ontvangen. Met deze gegevens gaan we een rooster samenstellen van mensen die gasten bij hen thuis willen ontvangen.

Vervolgens vermelden we in het Valkenswaards Weekblad en op de websites van de kerken de namen en adressen en de dag waarop het mogelijk is dat mensen bij u koffie of thee kunnen komen drinken en gezellig met andere bezoekers kunnen praten.

Opgave is mogelijk op twee manieren: bij  Marga Bron met vermelding van uw naam, adres, mailadres en telefoonnummer en de dag waarop u mensen wilt ontvangen in de morgen of in de middag. Of via intekenlijsten die achter in de Kerken liggen.

Graag opgeven voor uiterlijk 8 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie ervan.

Alvast bedankt voor uw deelname.

Namens de Kerken in Valkenswaard

Email: m.dijkstrabron@telfort.nl

Telefoon: 06- 51472395

Wie komt er bij U op de koffie in de Adventstijd?